Blog
Dezinfekcia vozového parku: Viete, ako účinne dezinfikovať?

Dezinfekcia vozového parku: Viete, ako účinne dezinfikovať?

Vlastniť a šoférovať automobil je už dnes samozrejmosťou. Nezáleží na tom, či ho využívate na súkromné alebo pracovné účely, každodenné vozenie sa so sebou prináša aj nevyhnutné znečistenie interiéru. Dezinfikujete svoje vozidlá dostatočne?

Dezinfikujte bez ohľadu na koronavírus

Pandémia koronavírusu vytiahla témy hygieny a čistoty na prvé miesta čítanosti v médiách. Ľudia začali vyhľadávať tipy a triky, ako si správne umývať ruky, dezinfikovať domácnosť a prať rúška. Prirodzene sa začali zaujímať aj o to, ako čo najlepšie vyčistiť svoj automobil.

Naša prvá rada znie, že svoje automobily by ste mali pravidelne čistiť a dezinfikovať bez ohľadu na to, či vonku práve šarapatí nejaký vírus. Čistý a voňavý interiér je pre vaše podnikanie rovnako dôležitou vizitkou, ako lesklý exteriér. Vysávanie, dezinfekcia palubnej dosky, sedačiek a dverí, alebo čistenie klimatizácie, to všetko by ste mali mať na zozname pravidelných úloh.

Ako na čistenie interiéru? 

Najviac znečistená býva zvyčajne podlaha vozidiel. Nastupovaním a vystupovaním si so sebou na podrážkach topánok do áut prinášate rôzne nečistoty a baktérie. Dôkladne povysávajte a vyčistite podlahu aspoň raz za mesiac.

Ak sa vo vašich firemných vozidlách striedajú rôzni vodiči, zamerajte sa počas koronavírusu (ale aj mimo neho) na dezinfekciu tých častí, s ktorými najviac prichádzajú do kontaktu. Sú to napríklad:

  • Volant,
  • riadiaca páka,
  • ručná brzda,
  • pásy,
  • rôzne ďalšie páčky a tlačidlá (smerovky, svetlá, rádio, atď.).

V súčasnosti existuje množstvo prípravkovktorými dosiahnete potrebnú čistotu interiéru a ktoré sú zároveň šetrné k rôznym povrchom. Ak potrebujete niečo narýchlo vyčistiť, stačí mať niekde po ruke odložené špeciálne utierky na interiér,  pomocou ktorých to zvládnete. 

Najúčinnejšia je ozonizácia

Ak chcete mať skutočnú istotu o čistote svojich vozidiel, vyskúšajte dezinfekciu ozónom. Ide o metódu, pri ktorej plynom vyčistíte nielen interiér, ale aj klimatizáciu a vzduchovú sústavu. Plyn generuje špeciálne zariadenie a koncentrácia molekúl ozónu je pri dezinfekcii niekoľkonásobne vyššia, ako bežne v prírode. Pri úkone preto odporúčame nesedieť vo vozidle

Čistota a zdravotná nezávadnosť vozidiel by mala byť prvoradým cieľom každého dobrého fleet manažéra. Ozonizáciou sa spoľahlivo zbavíte 99,9 % baktérií a iných škodlivých látok. Takýmto spôsobom by ste si mali dať auto vyčistiť aspoň 2-3 krát ročne, v aktuálnom období preventívne možno aj viac. V rámci nášho Inter Cars Fleet programu vám pri návšteve ktoréhokoľvek z našich autorizovaných servisov Q-Service ponúkame čistenie ozonizáciou zdarma. 

Chcete mať čisté vozidlá?

Vybrať autoservis