Blog
Fleet program: Nechajte si po zime skontrolovať stav svojich vozidiel

Fleet program: Nechajte si po zime skontrolovať stav svojich vozidiel

Aj keď sa v poslednej dobe striedajú náročnejšie zimy s tými menej náročnými, každá jedna zanechá na vašich vozidlách stopy. Nízke teploty, sneh, parkovanie vonku, či posypová soľ, aj to má vplyv na aktuálny stav vozidiel. Viete, čo všetko by ste si po zime mali nechať skontrolovať?

Kontrola je dôležitá

Používate svoje vozidlá nepretržite celú zimu? Potom viete, že s príchodom jari je potrebná rozsiahlejšia kontrola ich stavu v najbližšom servise. Pretože jar, to nie je len výmena zimných pneumatík za letné. 

Zima dá zabrať celému vozidlu. Stav každého z nich výrazne ovplyvňuje aj príprava na zimu samotnú. Ak ste nepodcenili zimnú prípravu, vaše vozidlá to môžu mať na jar oveľa jednoduchšie. Na čo všetko sa zameriame počas jarnej kontroly vozového parku v rámci Inter Cars Fleet Programu

Posvietime si na karosériu

Zimné mesiace sú kruté najmä k stieračom, konkrétne k stieracím lištám. Vodiči majú tendenciu zapínať stieranie aj napriek námraze na skle a stieracie lišty sa pritom opotrebúvajú. Je dôležité vymeniť ich hneď, ako zanechávajú na skle pruhy

Zima nie je veľmi príjemná ani pre karosériu celkovo. Posypová soľ a iné nečistoty neprospievajú kvalite laku, preto sa nebojte zájsť do autoumyvárne aj niekoľkokrát počas zimy. Skontrolujeme stav karosérie vašich vozidiel, dôkladne ich umyjeme a ak niekde došlo k poškodeniu laku, môžeme to spoločne včas riešiť.

Nezabudneme na podvozok

Podvozok je ďalšou časťou vozidla, ktorej posypová soľ nerobí dobre. Môže sa vyskytnúť korózia kovových častí, ktorú pri kontrole vieme zachytiť a ihneď vyriešiť. Soľ dokonca dokáže preniknúť až do elektroinštalácie vozidla a znefunkčniť niektoré jej časti. 

Dôležitá je kontrola brzdového systému, tlmičov a odpruženia vozidiel. Skontrolujeme aj svetlá a ich správne nastavenie. Ak využijete náš pick-up servis, školení technici prídu vyzdvihnúť vaše vozidlá a už počas jazdy dokážu identifikovať potenciálne problémy. 

Batéria, kvapaliny a filtre 

Dlhé mrazivé noci a studené štarty môžu vysiliť a vybiť batériu. Skontrolujeme jej stav a ak to bude potrebné, vymeníme batériu za novú. Kvapaliny a oleje u nás prechádzajú pravidelnou kontrolou a po zime je dôležité ich preveriť a doplniť. 

Úlohou filtrov je zachytávať nečistoty a chrániť jednotlivé komponenty. Znečistené filtre môžu vo vozidle spôsobiť vážne mechanické problémy. Ich kontrole sa treba venovať minimálne 2x ročne a práve prehliadka po zimnej sezóne môže odhaliť znečistenie. Pred začiatkom sezóny vám skontrolujeme aj klimatizáciu, zamedzíme tým šíreniu plesní a rôznych baktérií.

Vymeníme pneumatiky a vyčistíme interiér vozidiel   

Hneď, ako to bude možné, sústreďte sa na prezúvanie pneumatík. Zimné pneumatiky sa na suchej vozovke správajú inak, ako letné, preto nie je vhodné ich ešte nasilu „zodierať“. Skontrolujeme stav pneumatík, nastavíme geometriu a takisto preveríme, či je všetko v poriadku s vašou rezervou. 

Obzvlášť v tomto období je dôležité poriadne vyčistiť a vetrať interiér vozidla. Vo všetkých našich servisoch poskytujeme zdarma čistenie ozónom. Ozonizácia je ekologické čistenie bez použitia chemikálií, pri ktorom dôkladne vydezinfikujeme celý interiér vozidiel. Váš vozový park bude od nás odchádzať čistý a bez zápachu.

Sme otvorení neustále

Aj u nás v Inter Cars si uvedomujeme vážnu situáciu na Slovensku aj v Európe. V zmysle nariadenia vlády SR  naďalej poskytujeme služby v oblasti údržby vozidiel vo všetkých našich servisoch. Dodržiavame všetky dôležité hygienické nariadenia a garantujeme vám 100 % bezpečnosť pri návšteve našich prevádzok. 

Chcete vedieť viac o našej servisnej sieti?

Viac o Q-Service