Blog
Správa vozového parku: Ako mi pomôže znížiť náklady?

Správa vozového parku: Ako mi pomôže znížiť náklady?

Jednou z hlavných výhod fleet managementu je redukcia nákladov na prevádzku vozového parku, zvýšená efektivita využívania vozidiel a optimalizácia efektivity prevádzky a vodičov pomocou GPS. Dobre nastavený fleet service môže svojim zákazníkom znížiť náklady konkrétnymi krokmi. Ako na to?

Ako fleet service znižuje náklady na prevádzku vozového parku?

Dlhodobo podnikáte v oblasti logistiky? Vo veľkej miere využívate dopravné prostriedky pre svoj biznis? Znižovaniu nákladov a optimalizácii prevádzky vozového parku by ste v takom prípade mali venovať zvýšenú pozornosť.

Rastúce ceny pohonných hmôt, legislatívne poplatky, právne náležitosti a náhradné diely, či náklady na každodennú údržbu môžu na konci mesiaca dosiahnuť vysokú sumu. Čím viac vozidiel má váš vozový park, tým je táto suma vyššia a vašim cieľom by malo byť ju optimalizovať.

Zníženie nákladov vám pomôže zefektívniť vaše výdavky na podnikanie a investovať ich napríklad do rozvoja spoločnosti. Zabezpečte si kvalitný fleet program pre manažment a správu vozového parku. Čo tým získate?

  • Kontrolu nad rozsahom opráv na jednotlivých vozidlách. Správne zvolený fleet program by vám to mal umožňovať,
  • kalkuláciu opráv môžete schvaľovať ešte pred samotným servisom, aby ste mali lepší prehľad o výdavkoch,
  • kvalitné náhradné diely, ktoré majú dlhšiu životnosť a sú certifikované výrobcom. Šetrenie na náhradných dieloch sa z dlhodobého hľadiska nevypláca.

Fleet program spoločnosti Inter Cars

V rámci nášho fleet programu garantujeme všetky tri vyššie spomenuté body. Pomôžeme vám získať kontrolu nad vozovým parkom a optimalizáciou jeho prevádzkových nákladov. 

Výhodou je, že si môžete sami určiť rozsah a frekvenciu opráv a schválením kalkulácie ešte pred začatím zásahov do auta. Takto nikdy nezostanete nemilo prekvapený, keď dostanete faktúru za servis auta z vášho vozového parku. 

V programe Intercars Fleet Program neplatíte žiadny ďalší paušálny poplatok za správu vozového parku. V oblasti náhradných dielov tak napríklad dosiahnete predpokladané úspory až o 30 % a v prípade, že sa vám vozidlo pokazí, poskytneme vám náhradné po dobu opravy.

Ďalšie tipy na zníženie nákladov

Okrem výberu správneho partnera sa zamerajte aj na nasledovné body. Získate tak lepšiu kontrolu nad cenou vášho vozového parku a jeho prevádzky:

  • pravidelná údržba a servis, o ktorú sa vám postarajú v správe vozového parku. Vyššie výdavky na prevádzku vozového parku najčastejšie pochádzajú z nepravidelnej údržby,
  • naplánujte si údržbu a servis ako rutinu, bude to viesť k dlhšej životnosti vozidiel a v konečnom dôsledku k znižovaniu výdavkov na opravy,
  • znížte veľkosť vášho vozového parku a používajte svoje vozidlá častejšie,
  • vypočítajte si celkovú prevádzkovú sumu jedného vozidla. Možno prídete na to, že ak začnete svoj vozový park využívať efektívnejšie, môžete ho pri správnom manažmente optimalizovať a jazdiť na vozidlách, ktoré už vlastníte.

Chcete efektívne riadiť svoj vozový park?

Viac o programe