Blog
Správna stratégia pri údržbe vozového parku

Správna stratégia pri údržbe vozového parku

Riadenie a udržiavanie automobilovej flotily bolo vždy dôležitým faktorom pri hospodárení s nákladmi spoločnosti. Krízu predpovedali viacerí, ale pandémiu, ktorá ju spôsobila, neočakával nikto. Viete, ako nastaviť správnu stratégiu pri údržbe vozového parku počas krízových období?

Dlhodobé následky

Podľa odborníkov sa následky spojené so šíriacim sa vírusom Covid-19 budú prejavovať ešte niekoľko mesiacov. Postupné obnovenie ekonomiky bude pomalé, dodávatelia vozidiel a výrobcovia náhradných dielov odhadujú zásadný pokles dodávky výrobkov a služieb. Spomalí sa aj celý segment automobilového priemyslu, vrátane logistiky a návratu alebo prijímania zamestnancov do práce.

Podnikáte v oblasti, kde musíte vlastniť určitý počet vozidiel? Nové vozidlo je pre vás nedostupné, pretože neviete odhadnúť ekonomické dopady do budúcna? Zaviazanie sa pri kúpe na dlhšie obdobie je dnes prinajmenšom riskantné. Odpoveďou pre vás môže byť hľadanie úspor a riešení tam, kde ste ich doteraz nevyhľadávali. 

Ako udržať vozový park v tom najlepšom stave?

Ochrana zdravia zamestnancov a ich rodín je prioritou, preto všetci dodržujeme nariadenia a ostávame doma. Riadenie firiem a vozových parkov na diaľku je náročné, najmä pri zmierňovaní obchodných rizík a prísnej kontrole nákladov. Správne nastavenie stratégie údržby vašich vozidiel je pri aktuálnej situácii ťažiskové.

Inter Cars FLEET PROGRAM je diaľkovo riadená a transparentná správa údržby vozových parkov. Prináša efektívne možnosti a priaznivé ceny opráv vozidiel vo vlastnej značkovej sieti servisov značky Q-service so širokým pokrytím na celom území Slovenskej republiky. Využitie služieb Fleet Programu je prvým krokom k správnej stratégii. Viete, aké sú ďalšie?

Využívajte Fleet Management Softvér

Ste majiteľom firmy alebo manažérom vozového parku? Prostredníctvom Fleet Management softvéru môžete sledovať stav svojich opráv odkiaľkoľvek. Získate maximálny prehľad o kondícii vozidiel a vopred si schválite cenu a rozsah opráv. V Mi Fleet Zóne nájdete aj kompletnú históriu opráv a všetky potrebné doklady a dokumentáciu.

Intuitívne rozhranie eliminuje množstvo zbytočnej komunikácie a ušetrí vám čas. Softvér umožňuje vytvárať dopyty a komunikuje so širokým pokrytím servisov v celej SR. Využiť môžete aj mobilnú aplikáciu, v ktorej budete mať informácie okamžite k dispozícii. Fleet Management Softvér vás jednoducho udržiava v dianí aj na diaľku a pomáha vám zachovať vozový park v správnej kondícii. 

Spoľahnite sa na individuálny prístup

Ak sa v tomto období zameriate na sledovanie kondície vozidiel a absolvujete všetky preventívne opatrenia a kontroly, budete mať náskok v nadchádzajúcom období. Naši technici a automechanici vám pri tom ochotne pomôžu. Ku každému zákazníkovi pristupujeme individuálne, s maximálnou podporou a poradenstvom aj mimo vykonania servisu. 

Ak si neviete poradiť, skúste využiť naše kvalifikované technikcé call-centrum, ktoré je dostupné 24/7. Poskytnú vám odbornú radu, diagnostikujú problém na diaľku a odporučia, čo s vozidlom robiť ďalej.

Sústreďte sa na čistotu

Bezpečnosť a čistota sú momentálne prioritou číslo jeden. Zabezpečením čistoty vozového parku pomáhate znižovať riziko šírenia vírusu COVID-19 a zároveň chránite svojich zamestnancov. V našich servisoch všetky opravy vykonávame bezkontaktne, a to aj spôsobom, kedy mechanik vôbec nevstúpi do vozidla. 

V prípade, že si zásah vyžaduje kontakt s interiérom, zabezpečíme použitie ochranných prostriedkov. Mechanik má rúško a rukavice a do vozidiel natiahne jednorázové poťahy na všetky časti, s ktorými potenciálne príde do kontaktu. Interiér navyše pred aj po servisnom úkone vyčistíme ozonizáciou, ktorú poskytujeme bezplatne. 

Nebojte sa nedostatku náhradných dielov

Máte strach, že sa počas pandémie nedostanete k náhradnému dielu, ktorý potrebujete? InterCars prevádzkuje 24 pobočiek s náhradnými dielmi, ktoré sú rovnocenné alebo identické s originálnymi dielmi. Náhradné diely dodávame pre všetky značky vozidiel v segmente PKW, PKW a Agro. Môžete si ich u nás objednať a vyzdvihnúť v ktoromkoľvek zo 105-tich autoservisov našej značkovej siete Q-service.

Poraďte si s nepredvídateľnými nákladmi

Obavy z mnohých aspektov podnikania sú na mieste, avšak náklady na výdavky vášho vozového parku viete odhadnúť. Sústreďte sa najmä na pravidelné kontroly v autoservisoch, nech nie ste nemilo prekvapení nečakanou poruchou.

Sledovanie výdavkov na chod vozového parku je pre úspech vašej spoločnosti nevyhnutný. Práve využívanie IC Fleet Program softvéru, kde máte k dispozícii všetky údaje o vykonaných opravách, vám môže pomôcť eliminovať akékoľvek nepredvídateľné výdavky. 

Zjednodušením údržby vozového parku a nastavením správnej stratégie prostredníctvom IC FEET programu zaistíte dobrú kondíciu a bezpečnosť všetkých vozidiel. Ak sa spoľahnete na silného a skúseného partnera, predídete zbytočným nákladom súvisiacim s dlhými prestojmi, nákladnými opravami, či zanedbanou pravidelnou údržbou.

Chcete efektívne riadiť svoj vozový park?

Viac o programe