Blog
Výhody pravidelnej údržby a prehliadok vozidiel

Výhody pravidelnej údržby a prehliadok vozidiel

S rastom úspešnej firmy rastie aj váš vozový park. S väčším počtom áut však prichádza vyššia pravdepodobnosť návštevy servisu. Viete, aké sú výhody pravidelnej údržby a prehliadok vozidiel?

Pravidelné návštevy autoservisu

Aby vaše autá boli funkčné, potrebujú aspoň minimálnu pravidelnú údržbu. Vtedy sa na ne môžete spoľahnúť aj pri dlhých jazdách, v akomkoľvek ročnom období a pri budúcom predaji budete mať s technicky spoľahlivým vozidlom oveľa viac šťastia. 

Nechcete, aby vás vaše automobily zradili niekde na diaľnici? Základnú pravidelnú údržbu určite zvládnete aj sami, ak však máte na starosť väčší vozový park, návštevy overeného autoservisu by ste si mali pridať do svojho pracovného kalendára.   

Výhody pravidelnej údržby

Vozový park často potrebuje komplexnú starostlivosť. Každý automobil, hoci aj rovnakej značky, je iný. Rôzni vodiči na vašich autách absolvujú rôzne dlhé trasy, na cestách rôznej kvality. Inak sa auto opotrebuje v meste a inak pri jazde na diaľnici. 

Máte pocit, že vaše auto je funkčné a nepotrebuje kontrolu? Nikdy neviete, čo sa môže prihodiť. Lepšie je navštíviť autoservis s funkčným vozidlom a na takom aj odísť, ako si volať odťahovú službu a zbytočne platiť za opravu, ktorej ste mohli predísť.   

Centrálny manažment vozového parku

Pravidelná údržba a prehliadky v autoservisoch sú jednou z najväčších výhod centrálneho manažmentu vozového parku. Pri výbere servisného partnera prihliadajte na niekoľko základných vecí:

  • jednotná cena opráv – váš budúci servisný partner by mal mať v každom zo svojich zmluvných servisov rovnaké ceny všetkých servisných úkonov,
  • široké pokrytie – jazdíte po celom Slovensku? Potom si vyberajte si partnera, ktorý má naozaj široké pokrytie svojich servisov. V prípade potreby tak vyhľadáte najbližší servis ľahko a jednoducho,
  • vyškolený personál aj v call-centre – ak vám vyškolení technici dokážu podať prvú pomoc už cez telefón a poradiť vám najbližšie kroky, je to nesporná výhoda.

Inter Cars fleet program

Inter Cars fleet program v rámci pravidelných prehliadok ponúka komplexné mechanické opravy, sériovú diagnostiku a analýzu porúch. V každom zo zmluvných servisov vám skontrolujú a vymenia kvapaliny (olej, brzdová a chladiaca kvapalina) a filtre (olejový, vzduchový, palivový).

Samozrejmosťou je kontrola brzdového systému a platničiek. Pri prehliadkach vašich automobilov takisto vykonajú všetky potrebné pneuservisné práce, vyvážia kolesá a nastavia geometriu. Pravidelné návštevy autoservisu vám zároveň umožnia udržať si prehľad v absolvovaných servisných úkonoch.   

Úspora nákladov za náhradné diely

Niektoré autorizované servisy zbytočne predlžujú servisné intervaly a výmeny komponentov, akými sú napríklad filtre. V praxi to znamená, že počas jazdy vdychujeme nečistoty a baktérie z peľového filtra aj takých 60 až 90-tisíc km. Vďaka variabilite dielov v Inter Cars fleet programe je možné filter meniť už každých 15-tisíc km bez výrazného navýšenia opravy. 

Dôležitou súčasťou pravidelných prehliadok vozidiel v našich servisoch je aj dodanie náhradných dielov v čo najkratšom čase a ich porovnateľná kvalita neoriginálnych dielov s tými originálnymi. 

Nepodceňujte návštevy autoservisu

Hoci základnú údržbu svojich automobilov zvládnete aj sami, pravidelnú návštevu autoservisu nikdy nepodceňujte. Autá sa vám odvďačia spoľahlivým výkonom počas mnohých kilometrov a vás nezaskočia rôzne neplánované výdavky. Kratšími a častejšími prehliadkami navyše zaistíte aj vyššiu bezpečnosť vodičov.

Chceli by ste sa dozvedieť ešte viac o výhodách Inter Cars fleet programu? Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať. Radi zodpovieme všetky vaše otázky a pripravíme návrhy správy vozového parku na mieru vašim požiadavkám.

Chcete vedieť viac o našej servisnej sieti?

Viac o Q-Service