Blog
Prevádzkové náklady: Viete predpovedať ročné výdavky na servis?

Prevádzkové náklady: Viete predpovedať ročné výdavky na servis?

Prevádzkové náklady vášho vozového parku, to nie je len kúpna cena vozidiel a spotreba paliva. Dôležitý je aj následný pravidelný servis, prezúvanie vozidiel, kvalita náhradných dielov, či profesionálne poradenstvo. Viete, aké výhody vám prináša fixná kalkulácia prevádzkových nákladov?

Zvýšenie efektivity vozového parku 

Správny výber poradenstva pri správe vozového parku prináša v súčasnej dobe krízy veľkú výhodu na trhu. Vďaka odporúčaniam profesionálov viete predĺžiť životnosť a technickú spôsobilosť aj starších vozidiel alebo vozidiel po leasingu, ktoré nie je nutné hneď odpredávať, a tak zvýšiť efektivitu vášho vozového parku. 

Vyškolení mechanici a technici vám poradia, s čím treba počítať a na čo všetko by ste mali myslieť (napríklad nepredvídateľné poruchy a pod.). Ak si zvolíte správne optimalizovaný fleet management, koncoročná bilancia nákladov vašej firmy ostane aj naďalej v plusových číslach.

Porovnanie prevádzkových nákladov     

Prostredníctvom nášho blogu vám v najbližšom období prinesieme niekoľko porovnaní  prevádzkových nákladov pri používaní fleetových a ľahkých úžitkových vozidiel. Porovnania sa budú týkať využívania služieb štandardných autorizovaných servisov so službami správy vozového parku IC Fleet Program

Orientačná mesačná splátka za vozidlo vo forme leasingu vrátane služieb na 

48 mes x 300€  

 

14 400,00 €

Servisné náklady

Autorizovaný servis

Fleet servis 

Základný servis 12x (pri 15000 tis. intervale)

1789,00 €

878,00 €

Pneumatiky

965,00 €

875,00 €

Náklady za prezutie za 4 roky

245,00 €

196,00 €

Prevádzkové opravy (brzdný systém, náprava)

949,33 €

421,14 €

Celkom

3948,3 €

2 370,14 €

Rozdiel

1578,19€ 

Je výsledná úspora pri servise vozidla cez náš fleet program

Rozdiel v % za 4 roky a približne 180 000 km

66,59 %

Žiadna strata záruky

 Viacej nájdete v článku o blokovej výnimke

V cene bezplatná správa + fleet softvér, 24/7 hotline asistencia

Bezplatné služby, ktoré potešia.

Ceny sú orientačné a dynamicky sa menia. Pri väčších obratoch je možné rokovať aj o spätných bonusoch.

Prevádzkové náklady vozidiel Škoda

V našej tabuľke vyššie môžete vidieť modelové náklady prevádzky automobilu Škoda Fabia 1,2 TSI v porovnaní s rovnakými službami, ktoré poskytuje bežný autorizovaný servis. Na celkových nákladoch môžete pri využití IC Fleet riešenia v podobnom prípade ušetriť takmer 1000 eur. V prípade, že vaša firma dosiahne vyššie obraty, je možné rokovať aj o spätných bonusoch.

Benefitom služby IC Fleet Management Program je takisto bezplatná správa vozového parku, podpora vyškolenými technikmi, ktorí sú vám k dispozícii 24/7 a možnosť využitia Fleet Management softvéru. Softvér je prístupný z akéhokoľvek zariadenia a vďaka nemu získate 100 % prehľad o každej jednej oprave, ktorú vykonáme. Máte ďalšie otázky? Kontaktujte nás a radi vám na ne odpovieme.

Získať prístup k aplikácii